Aantal personen: 4
150 gr brede rijstnoedels
6 groene asperges, geschild
250 gr gedopte tuinbonen (diepvries)
3 stengels bleekselderij, in lange dunne repen
½ dunne komkommer, in lange dunne repen
200 gr gepelde, gekookte garnalen
2 el Japanse sojasaus
1 el limoensap
2 el sesamolie
1 rode peper zonder zaadjes, in ringen
zout en peper
3 el grofgesneden koriander
3 el geroosterd sesamzaad
Bereid de noedels volgens de gebruiksaanwijzing en laat ze afkoelen. Kook de asperges in ruim kokend water met zout beetgaar in 3-5 minuten.Spoel ze af met koud water, laat ze uitlekken en snijd ze in de lengte in lange dunne repen. Kook de tuinbonen in ruim kokend water met zout beetgaar in 3-5 min. Spoel de tuinbonen met koud water af en verwijder eventueel het velletje (dubbel doppen).Meng noedels, asperges, tuinbonen, bleekselderij, komkommer en garnalen. Meng voor de dressing sojasaus, limoensap, sesamolie en rode peper en breng op smaak met zout en peper. Meng de dressing voorzichtig met de salade en bestrooi met koriander en sesamzaad. Bron/inzender:
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |