Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Noedelsalade met asperges, komkommer en lente-ui

Aantal personen: 4

Ingrediënten

150 gr brede rijstnoedels
6 groene asperges, geschild
250 gr gedopte tuinbonen (diepvries)
3 stengels bleekselderij, in lange dunne repen
½ dunne komkommer, in lange dunne repen
200 gr gepelde, gekookte garnalen
2 el Japanse sojasaus
1 el limoensap
2 el sesamolie
1 rode peper zonder zaadjes, in ringen
zout en peper
3 el grofgesneden koriander
3 el geroosterd sesamzaad

Bereiden

Bereid de noedels volgens de gebruiksaanwijzing en laat ze afkoelen. Kook de asperges in ruim kokend water met zout beetgaar in 3-5 minuten.Spoel ze af met koud water, laat ze uitlekken en snijd ze in de lengte in lange dunne repen. Kook de tuinbonen in ruim kokend water met zout beetgaar in 3-5 min. Spoel de tuinbonen met koud water af en verwijder eventueel het velletje (dubbel doppen).Meng noedels, asperges, tuinbonen, bleekselderij, komkommer en garnalen. Meng voor de dressing sojasaus, limoensap, sesamolie en rode peper en breng op smaak met zout en peper. Meng de dressing voorzichtig met de salade en bestrooi met koriander en sesamzaad.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Frisse vruchtensalade
Zalmtartaartjes met een passievruchtsaus
Sappige salade
salalde au canard sauvage fume a la sage
Voorjaarsgroenten- maaltijdsalade

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes